Kosten

De whisky tafel / borrel Als het overbrengen van kennis over whisky niet zo belangrijk is en het vooral gaat om het proeven van goed glas, is de whiskytafel een goede optie. Deze vorm is ook geschikt voor grotere groepen. Hierbij wordt bij de whiskytafel een voor een de whisky’s geschonken. De geinteresseerden kunnen daar uitleg en toelichting krijgen, terwijl de anderen verder lopen met hun whisky en gezellig borrelen en praten. Vooraf wordt bepaald hoeveel en welke whisky’s geproefd gaan worden.

De whisky stand Bij grotere groepen en een wisselend publiek is de whisky stand vaak een goede optie. Hierbij worden een aantal (meestal > 20) whisky’s op een tafel uitgestald, en kunnen de aanwezigen zich een glas laten inschenken en naar behoefte vragen stellen. De prijsklasse van de te proeven whisky kan vooraf afgesproken worden. Het is ook mogelijk voor een vorm te kiezen waarbij per geschonken glas wordt afgerekend, ofwel individueel bij het schenken dan wel achteraf met de organisatie.

Uiteraard is in onderling overleg een combinatie van bovenstaande typen proeverijen of een variant daarop ook mogelijk.

De GRAPPA PROEVERIJ Uniek in Nederland: het geven van een grappa proeverij hoort ook tot de mogelijkheden! Grappa is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig en begin steeds meer een cultstatus te krijgen. Goede grappa is in Nederland moeilijk te krijgen (maar gelukkig steeds beter) en heeft een frisse, zachte en volle smaak, maar kan ook stevig en sterk zijn.

Maak ook eens kennis met dit bijzonder lekkere en zuivere drankje op een grappa proev

Kosten

Wat kost een proeverij ?

Whisky’s zijn er in vele kwaliteiten maar ook in vele prijsklassen: de kosten voor een fles single malt whisky varieren van zo’n 3 a 4 tientjes tot een paar honderd euro voor de heel exclusieve whisky’s. De prijzen van whisky’s die ook nog regelmatig gekocht en gedronken worden lopen tegenwoordig tot ca 200 euro.

Een glaasje uit een fles exclusieve whisky kost dus al gauw 5 x zo veel als eentje uit een standaard malt. Voor de kosten van een proeverij maakt het dus ook veel uit wat voor whisky’s er geproefd moetne gaan worden. En daarnaast natuurlijk hoeveel whisky’s er geproefd worden: een proeverij met 4 whisky’s is goedkoper dan een met 8 whisky’s. Verder zijn proeverijen voor kleine groepen relatief duur per persoon

De kosten van een proeverij worden dus grofweg bepaald door: •het aantal te proeven whisky’s •de prijsklasse van de te proeven whisky’s •hoe groot de groep is •waar in Nederland de proeverij is (reiskosten) Een indicatie voor de kosten voor een whisky proeverij wordt in de tabel hieronder gegeven. De prijzen zijn per persoon en inclusief kosten zoals gebruik van proefglazen en overig materiaal, voorbereiding en offerte, en een onkostenvergoeding. Bovenop de kosten p.p. komen eenmalig de reiskosten Arnhem vv (0,20/km).

AANTAL PERSONEN: 6 PERS 10 PERS 15 PERS 20 PERS 30 PERS >50
4 – 5 WHISKY’S 1) KENNISMAKING PROEVERIJ (CAT A)   27,50 20 17,50 14,50 mail
6 WHISKY’S 2) STANDAARD PROEVERIJ (CAT A+B) 45 32,50 27,50 22,50 17,50 mail
8 WHISKY’S 3) UITGEBREIDE PROEVERIJ (CAT A+B+C) 65 42,50 37,50 32,50 27,50 mail
8 WHISKY’S 4) LUXE PROEVERIJ (CAT B+C+D) 75 50 40 35 32,50 mail
6 – 8 WHISKY’S 5) EXCLUSIEVE PROEVERIJ (CAT D+E) 90 75 62,50 55 50 mail

 

Bij de whisky categorieen wordt een indeling op gemiddelde prijs per fles gehanteerd: •cat A: € 30 – 45 •cat B: € 45 – 80 •cat C: € 80 – 120 •cat D:€ 120 – 160 •cat E: € 160 – 240

Het is ook mogelijk om op verzoek combinaties te maken (aantal en prijsklasse etc zijn altijd in overleg te bepalen). Ook kunnen op verzoek bijpassende hapjes verzorgd worden; kosten daarvan zijn afhankelijk van de wensen en worden apart opgegeven.

Op verzoek kan ook een wijnproeverij of een grappaproeverij verzorgd worden. Wijn is natuurlijk bij velen al bekend als hele mooie en interessante drank. Maar ook grappa kan erg lekker zijn en is zeker de moeite waard om eens te proberen: niet voor niets is grappa de laatste jaren steeds populairdere drank geworden! Wilt u een wijn-, whisky of grappa proeverij voor uzelf of voor uw bedrijf ? Neem dan voor meer informatie en een vrijblijvende prijsopgave contact op en stuur een email!