Waarom

Waarom een proeverij van whisky-tastings ? Whisky-tastings is geen bedrijf maar is uit hobby ontstaan. De kosten voor een proeverij kunnen daarom schappelijk blijven en zijn (ondanks de hogere inkoopkosten) meestal lager dan de elders aangeboden commerciele proeverijen!

In veel grotere steden is er bv wel een slijter die af en toe proeverijen organiseert. Maar die is gebonden aan zijn assortiment en laat daarom vaak alleen de meest voorkomende “standaard” whisky’s proeven: vaak niet de lekkerste, de meest interessante of de beste whisky qua prijs/kwaliteit verhouding. En een oude fles, een bijzondere (private) botteling of eentje die voor het buitenland is gebotteld kom je er ook niet tegen. Op de proeverijen van whisky-tastings (juist) wel ! De minder bekende distillery’s en bottelaar komen bij onze proeverijen ook aan bod….

Ook komt zo’n proeverij van een slijter niet naar je eigen huis toe: je moet er zelf heen. En als je er niet dicht bij woont heb je altijd weer het probleem hoe er te komen: auto rijden na een proeverij is niet mogelijk (wie is de bob?) dus is trein/bus/taxi vaak de enige oplossing, en dat kost tijd & geld…. Als je er eindelijk bent zit je vaak samen met een grotere groep van meestal 20 a 30 personen (anders verdienen ze er niet genoeg aan). Dat kan ook best leuk zijn, maar zou het niet mooi zijn als je ook gewoon lekker in je eigen huis kon blijven??

Dat kan nu dus ook! Door whisky-tastings kan je gewoon thuis (of op een zelf gekozen locatie) een persoonlijke whisky proeverij te laten organiseren. Een proeverij van whisky-tastings is dus veel persoonlijker, intiemer en leuker dan zo’n commerciële proeverij!

Een ander voordeel is dat je geen fantasieloze standaard proeverij krijgt afgedraaid (“rondje door schotland”, “classic malts”, etc) maar dat er met aandacht mooie whisky’s worden uitgezocht. En dat de proeverij aan de eigen wensen en voorkeuren op maat wordt gemaakt: in onderling overleg wordt aan de hand van de gelegenheid, de grootte van de groep en de ervaring met whisky bepaald wat er geproefd gaat worden en hoe. Diverse varianten zijn daarbij mogelijk.

Dus voor wat voor gelegenheid dan ook (voor de zaak of voor prive), een whisky proeverij van whisky-tastings is altijd een succes!!